Telefonos csalókra figyelmeztet a rendőrség

Mobilszolgáltatók nevében ígérnek „mesés nyereményeket”.

MN
2017. 03. 28. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopron megyében ismét megjelentek a telefonos trükkös csalók: a sértetteket telefonon hívják fel valamelyik mobilszolgáltató nevében, és közlik, hogy nyereményjátékukon pénzösszeget, esetlegesen értékes ajándékot nyertek – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megtévesztettet arra kérik, hogy menjen el egy a lakóhelyéhez közeli ATM automatához, és ott az elkövető által diktált tranzakciót hajtsa végre. A magyarázat szerint ez a feltétele, hogy a „mesés nyereményéhez” hozzájusson. A sértett gyakorlatilag egy mobiltelefon-egyenlegfeltöltést végez el az utasításokat követve, de ezt már nem követi az ígért nyeremény átadása, átutalása.

A rendőrség kéri, hogy aki ilyen hívást kap, ne hajtsa végre a telefonáló utasításait, és amennyiben megjelenik a hívó fél telefonszáma, jegyezze azt fel. Emellett soha ne adják meg senkinek személyes adataikat, illetve bankszámlájuk adatait, és a hívást követően értesítsék a rendőrséget a csalók próbálkozásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.