Tiborczéké lehet Pharaon egykori kastélya

A 444 szerint Seregélyesen már mindenki úgy tudja, hogy a miniszterelnök veje veszi meg az épületet.

Horváth Csaba László
2017. 03. 10. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiborcz Istváné lehet az év elején meghalt szaúdi üzletember, Gaith Pharaon seregélyesi kastélya – írta a 444.hu. A portál szerint a településen már mindenki úgy tudja, hogy a miniszterelnök veje veszi meg az épületet, később pedig luxusvadászkastély-hotellé alakítja majd. Korábban a nemzetközileg körözött Pharaonnak is ilyen tervei voltak a 2015-ben megszerzett kastéllyal. Az épület tulajdoni lapja alapján a tranzakció még nem történt meg, az épület, a védett terület és a horgásztó az Orbán Viktor által csak Pharaon professzornak nevezett üzletember nevét viselő cég tulajdona. Az 1821-ben épült, régebben már szálláshelyként is funkcionáló, majd hosszú évekig üresen álló klasszicista Zichy–Hadik-kastélyt a miniszterelnök családjával és magyar kormányszervekkel is üzleti kapcsolatokat ápoló Gaith Pharaonhoz köthető Pharaon-Alpha nevű cég szerezte meg két évvel ezelőtt. Ebben az évben, egy falunap után jelent meg a Seregélyesi Kisbíró című helyi lapban egy fénykép az új birtoka megtekintésére érkezett szaúdi üzletemberről és kíséretéről. A fotó azért figyelemre méltó, mert 25 éve nem jelent meg sajtófotó Pharaonról, aki az ellene kiadott körözés miatt régóta rejtőzködő életet élt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.