Tízmilliós bútorokra költötte a vasutasok pénzét Gaskó

Függönyökre 6, egyedi tárgyalóasztalokra 7 milliót, egy faliórára pedig 320 ezret költött.

MN
2017. 03. 27. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen közel ötvenmillió forintot fordított irodája berendezésére a tagok által befizetett összegekből Gaskó István a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) volt vezetője – írja a Blikk a birtokába került számlákra hivatkozva. A bulvárlap szerint a tételek egy részét Gaskó akkor vásárolta, amikor a Liga Szakszervezetének elnöki posztját is betöltötte.

A bizonylatokon olyan értékes ingóságok szerepelnek, mint falióra 320 ezer forintért, függönyök közel 6 millióért, szövet 2 millióért és egyedi tárgyalóasztalok közel 7 millió forintért.

A bulvárlapnak Gaskó azt mondta, a tárgyakat a testület beleegyezésével vásárolta, a szobáknak kulturáltnak kellett lenniük, hiszen magas rangú politikusokat is fogadott.

„Egy országos szintű, jól működő, megfelelő anya­giakkal és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező érdekvédelemhez ez dukál. Vasúti vezérigazgató korában a mai osztrák kancellár, Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott. Nem lehetett olajos padlón járni és napórával fogadni őket” – idézték a szakszervezeti vezetőt. Szerinte még így is szerény volt a bútorzat. Gaskó most a VDSZSZ Szövetség elnökeként visszaköveteli a vagyontárgyakat.

Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke a bulvárlapnak elmondta: az említett tételeket Gaskó István a VDSZSZ Szolidaritás tagjai által befizetett összegekből finanszírozta, holott korábban tagadta, hogy a vasutasok pénzét olyanra költötte, amire nem kellett volna. Gaskót egyébként 2015-ben, 25 év után menesztették a szervezet éléről, korrupciógyanús ügyei és költekezései miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.