Tízmilliót kaptak Terézvárostól a buszbaleset érintettjei

A hétfőn megtartott emlékest bevételéhez járult hozzá a VI. kerületi önkormányzat.

MTI
2017. 03. 07. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VI. kerületi önkormányzat MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írták: a jótékonysági esten a gimnázium énekkara mellett húsz művész – valamennyien a Szinyei Merse Pál Gimnázium volt diákjai – lépett fel, akik előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek és érintettjeinek. A közönség soraiban ott ültek a buszbalesetet túlélő diákok és többen az elhunytak hozzátartozói közül.

A gimnázium volt igazgatója, Rimóczy József által szervezett emlékest bevételét és az önkormányzat támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a kerületi önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a baleset érintettjeit: a képviselő-testület jelentős összegű keretet hozott létre, amely az érintettek és családjaik közvetlen támogatására, a túlélők pszichológiai segítésére, méltó megemlékezések, illetve jótékonysági rendezvények felkarolására szolgál.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a terézvárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.