Törölte a Momentum rendezvényén készült képeket a fotózó fideszes

Döntött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

MNO
2017. 03. 20. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) döntése értelmében közjegyző jelenlétében törölte Radics Gábor a Momentum Mozgalom komáromi országjárása alatt a jelenlévőkről, aktivistákról és tagokról készített fényképeitírja az ellenzéki szervezet. A Momentum azután fordult a hatósághoz, hogy Radics a helyi önkormányzat tanácsadójaként módszeresen, több szögből fényképezte a jelenlévőket. Mivel a Magyar Időknek az eseményen az önkormányzat sajtóreferenseként nyilatkozott, minden bizonnyal nem érdeklődőként vagy újságíróként ment el az eseményre, hanem össze akarta gyűjteni, hogy kik vettek részt rajta – teszik hozzá.

Mint írják, ha Radics Gábor mégis lemásolta a képeket a megsemmisítés előtt – tehát hazudott a közjegyzőnek –, közokirathamisítást követett el, amiért a százezertől húszmillió forintig terjedő bírság mellett akár három év börtönt is kaphat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.