Új ügyvédet kap a Teréz körúti robbantó

Amíg nincs új jogi képviselője P. Lászlónak, Brunner Tamás látja el a védelem feladatait.

MNO
2017. 03. 08. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbiakban nem Brunner Tamás képviseli a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját – tudta meg a 24.hu azután, hogy P. László szerdai kihallgatásával kapcsolatban felkereste az ügyvédet. Mint kiderült, amíg nincs új jogi képviselője a gyanúsítottnak, Brunner Tamás látja el a védelem feladatait.

Brunner – aki kezdetektől védte a fiatalembert – a portálnak azt mondta: nem azért döntöttek így, mert reménytelennek látná az ügyet, egyéb okokra hivatkozott.

A 24.hu információ szerint a bűncselekmény ügyében már nyár elején vádat emelhetnek.

P. László legutóbbi, február végi kihallgatásán lényegében mindent bevallott: ő készítette a bombát, ő vitte a helyszínre, és ő is hozta működésbe a pokolgépet, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön. A gyanúsított tavaly szeptemberben a Teréz körúton hátizsákjába rejtett házi készítésű pokolgépével súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott két ott járőröző fiatal rendőrnek. 

Februárban Brunner Tamás lapunkkal közölte: védence tettének indítéka még előtte is ismeretlen. Persze ha elmondta volna, akkor sem hozhatná nyilvánosságra, hiszen ügyvédi titok, de – mint mondta – ő sem tudja, és láthatóan az ügyészeknek sem sikerült még kideríteniük. Védence állítólag tagadta, hogy „bármiféle problémája lett volna a rendőrökkel”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.