Újabb futballakadémiák ellen indít pert a DK

Arra fogják kérni az Európai Bizottságot, hogy ne adjon engedélyt a taórendszer meghosszabbítására.

MTI
2017. 03. 01. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László indoklásként emlékeztetett: pártjuk jogerősen megnyerte az alapítvány ellen indított perét, ezért néhány héten belül kiderül, mire költötte a klub a hozzá befolyt több milliárd forintnyi taópénzt. A független képviselő úgy fogalmazott: bár a felcsúti egyesület „az ország legnagyobb taótemetője”, több más klub is milliárdokat kapott ezen rendszeren keresztül.

A most indított pereknek nagy szerepük lesz abban, hogy a Fidesznek 2018 után el kelljen számolnia „a korrupció melegágyaként működő” támogatási rendszerrel – jelentette ki.

Arra is kitért, hogy a Fidesz a taórendszer meghosszabbítását kezdeményezte az EU-nál, de a Demokratikus Koalíció arra fogja kérni az Európai Bizottságot, hogy erre ne adjon engedélyt. Ezeket a pénzeket kórházfejlesztésekre, valamint az orvosok és ápolók béremelésére kellene fordítani – jelentette ki Varju László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.