Újabb milliárdok a vizes vb-re

Látványos nyitó- és záróünnepségre lehet számítani a vizes vb-n, csak hát drága lesz.

Kuthi Áron
2017. 03. 13. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 14. és 30. között zajló vizes világbajnokság nyitó- és záróünnepségével kapcsolatos művészeti és technikai lebonyolítási feladatok ellátására 3,8 milliárdot szánnak, a tender két nyertese az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft. és a francia ECA2. Ez utóbbi cég egyébként eddig főként Ázsiában alkotott, ők készítették például Sanghajban az Illúziók Tavának elnevezett állandó show-t.

Az Átlátszó oknyomozó portál fedezte fel, hogy a nemzetközi esemény biztonsági szolgáltatásait a Valton-Sec Kft. adja 1 milliárd forint értékben a Dagály Úszóarénában és környékén, a Hajós uszodában és környékén, a Batthyány téri High Diving helyszínen, a Városligeti Műjégpályánál, Balatonfüreden a nyílt vízi úszás helyszínénél, valamint hotelek és kiegészítő helyszínek környékén.

A Hajós Alfréd és a Széchy uszodák 3 milliárd forintból újulnak meg, itt a kivitelező a Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt., ami a Strabag és a ZÁÉV elől vitte el a munkát.

A portál számításai szerint a sportesemény költségei valószínűleg bőven túllépik a 100 milliárd forintot, holott a kormány eredetileg 25 milliárdról beszélt. Az Átlátszó egy másik cikkében arról írt, hogy az eredetileg becsült összeg kétszeresébe, közel 6 milliárd forintba fog kerülni a résztvevők elszállásolása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.