Újabb vidéki településekkel kíván szövetséget kötni a kormány

A megyei jogú városok után pénzt ígér a kormány a kisvárosoknak, falvaknak is.

MTI
2017. 03. 07. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei jogú városok után fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb települések számára is – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Királyhegyesen. A megyei jogú városok közül húsz településsel már megállapodott a kabinet a fejlesztésekről – mondta Lázár János a Csongrád megyei községben tartott lakossági fórumán, mintegy százfős hallgatóság előtt. Hozzátette: a következő hónapokban a miniszterelnök ellátogat a maradék három városba, legközelebb Salgótarjánba, még márciusban.

A következő időszakban meg kell vizsgálni melyek azok a 10 és 50 ezer közötti lakosú városok, amelyek az oktatásban, a kultúrában vagy a gazdaságban kiemelt szerepet töltenek be. Ezekben érdemes speciális fejlesztési programot indítani – közölte a politikus.

A kormány szeretné, ha a települési önkormányzatokkal a fejlesztéspolitika területén újabb szövetséget tudna kötni, és ennek érdekében jelentős forrásokat is kész mozgósítani – hangsúlyozta Lázár János.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus közölte, a fejlesztések nemcsak a városokat, hanem a nagyközségeket, falvakat is érintik. Hozzátette: a kormány különös figyelmet szentel az ezer fő alatti településekre, mint amilyen Királyhegyes is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.