Újra ellenzéki fellegvárba látogat Orbán Viktor

Szeged után Salgótarjánnak is ígérhet akár milliárdos fejlesztéseket a miniszterelnök.

MNO
2017. 03. 17. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy MSZP-s vezetésű megyeszékhelyre, Salgótarjánba látogat jövő kedden Orbán Viktor, mégpedig a Modern városok program keretében. A Hvg.hu írta meg először, hogy megvan a találkozó időpontja, a kormány hivatalos oldalán pedig már hirdetik is a salgótarjáni városháza dísztermébe tervezett sajtótájékoztatót a miniszterelnökkel és Fekete Zsolt szocialista polgármesterrel közösen. Ezen szokták aláírni az együttműködési megállapodást, az általában milliárdos összegű kormányzati ígéretekről.

Habár a Modern városok program már két éve megkezdődött, a kormányfő nem siette el azokat a látogatásokat, ahol nem fideszes városvezető fogadta. Lényegében két év eltelt, míg – idén január végén – Szegedre, Botka Lászlóhoz elment. Az ügy pikantériáját adta, hogy Botka László akkor már az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, habár ő és a kormányfő is igyekeztek hangsúlyozni, hogy a megbeszélésen természetesen nem ebben a minőségében, hanem polgármesterként vett részt. A csongrádi megyeszékhelyen egyébként 50-70 milliárd forintnyi fejlesztésről állapodtak meg.

Salgótarján lesz tehát a második olyan város, ahol ellenzéki vezetésű polgármesterrel kell Orbán Viktornak tárgyalnia. Ezután a kormányfőre újabb fideszes vezetésű városok várnak, mégpedig Győr és Hódmezővásárhely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.