Uniós pénzből csinosítgatják Bánkiék a lovardájukat

A Mohácsi Lovasklub a fideszes politikus feleségének tulajdonában van, de önkormányzati területen fekszik.

MNO
2017. 03. 14. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dőlt az uniós forrás az önkormányzati ingatlanon fekvő Bánki-lovarda fejlesztésére, miután Bánki Ágnes lett a Mohácsi Lovasklub tulajdonosa és egyben marketingese is – írja az Átlátszó a lovarda közbeszerzési hirdetményei alapján.

Bánkiék már 2014-ben 15 millió forintot kaptak klubház építésére, majd néhány hónappal később nemzeti lovaskultúra-oktatásra is nyertek uniós forrást, ám ennek összegéről nem lelni közzétételt a LEADER-ös oldalon. A portál szerint azonban nem kis összegről van szó, mivel a kiírt közbeszerzési pályázatot nettó 32,4 millió forintért a B Build & Trade Kft. nyerte meg, amely Benik Balázs tereprali-bajnok érdekeltsége. Ez azért is figyelemre méltó, mert Bánki felesége, Bánki Ágnes is nagy ralirajongó, és épp Benik feleségével együtt is terveztek rajthoz állni egy jelentősebb kupa betétfutamában – jegyzi meg a portál.

A B Build & Trade Kft. másik két közbeszerzést is elnyert Bánkiéktól. Az Átlátszó szerint ez arra enged következtetni, hogy a Bánki-lovarda két másik címen is nyert uniós forrást. A portál megjegyzi: a Hagyományőrző kézműves ifjúsági tábor térségek közötti együttműködés keretében című projektjük alapján 39 millió forintból ifjúsági szállást, Lovas turisztikai szolgáltatások fejlesztése Felső-Bácskában címen 25,7 millió forintból új istállót és bálatárolót építtettek.

Benik cége egyébként szépen szerepel a fideszes vezetésű városok közbeszerzésein. 2015-ös forgalma csaknem 4 milliárd, nyeresége 265 millió forint volt.

A portál kíváncsi volt arra, mennyi pénzt fizet Bánkiné klubja az önkormányzati tulajdonban lévő földért, ám választ nem kapott a mohácsi városházától.

Az Együtt közleményben reagált az uniós pénzből kicsinosított Bánki-lovarda ügyre. Az ellenzéki párt felháborítónak nevezte, hogy míg Bánki Erik fideszes baranyai képviselő vagyona csak nő, addig Baranya az egyik legszegényebb megyévé vált. Az Együtt kiemelte: szépen csordogál az uniós pénz a Mohácsi Lovasklubhoz is, amely rejtélyes módon önkormányzati ingatlanon működik, de a köztulajdonú telekre felépített lovarda tulajdonosa és marketingfőnöke Bánki Erik felesége.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.