„Utolsó véréig” keresi igazát a lúggal leöntött nő

A lúgos támadás áldozata szerint a bíróság el akarta hitetni vele, hogy még mindig szereti támadója.

Kuthi Áron
2017. 03. 28. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig túlnyomó részt a március 10-én a Fővárosi Ítélőtáblán lúgos támadásért – kilenc évre – elítélt Bene Krisztián verzióját ismerhette meg a közvélemény. Az Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatója rendre azt nyilatkozta, áldozatnak tartja magát. Arról, hogy Renner Erika, egykori szerelme, a támadásban elkábított és nemi szervén maradandóan megsérült nő hogyan élte meg a bírósági eljárást, mit élt át azóta, kevesebbet lehetett tudni. Most megszólalt az áldozat is.

A 444.hu kisfilmjéből kiderül, a nőnek nagyon nagy megrázkódtatást jelentett, hogy többször is fel kellett idézni a támadás körülményeit, majd végül kétségbe vonták az egyes részletek valódiságát. Mint mondta, a tett utáni egyik első kihallgatás során egyik gyereke azt vallotta, anyát szokta zaklatni egy férfi. Mire az volt a rendőr reakciója, az nem lehet, mert orvos. Sokszor érezte, hogy afelé akarják terelni a vallomását, hogy az orvos szereti őt és nem tenne ilyet.

A filmen az áldozat nem mondja ki az elkövető nevét, nem azonosítja Bene Krisztiánt, de egyértelmű, hogy végig az eljárásban elítélt orvosról van szó. A nyomozati anyagok szerint 2013-ban Bene Krisztián berontott a nő óbudai lakásába, kábító anyagot fecskendezett a combjába, maró anyaggal öntötte le, végül pokrócba csavarta a testét, majd kifosztotta, értékeivel távozott.

A nő felidézte, hogy a bíróság hogyan értelmezte a támadás körülményeit. A bíró az eljárásban megkérdezte tőle, hogy ami történt, okoz e problémát számára az életben. „Azt mondtam, hogy nincs hüvelyem, ezt (az információt) tegye, ahová akarja.” A bíró azt hozta fel, hogy a tettes nagyon szeretheti, mert érzelmesen viselkedett vele, beborogatta a sebet és megfürdette, és betakarta a kutya takarójával. Erika a támadás után nem bírt bemenni a fürdőszobába, ki is dobták azt a kádat, ahová az orvos helyezte áldozatát. „Gyógyulásom fizikális része az volt, hogy megszűnjön az a hely.”

A filmen Erika mostani élettársa is megszólal, aki elmondja, számára is nagy megerőltetés a nő ellátása, mert pelenkázásra szorul. A férfi két pszichológushoz is elment, hogy feldolgozza ezt a rendhagyó társkapcsolatot, az első azt ajánlotta, hagyja ott szerelmét. Erika ehhez hozzátette, három hónap alatt 1 millió 200 ezer forintra rúgott csak a kötszer ára. A 444.hu videóján Renner Erika azt mondja, a másodfokú ítélet kihirdetése után „elkeseredett, dühös, feldúlt” volt.

A nő úgy összegzett, ez az eljárás melegágya volt az áldozathibáztatásnak, és hogy nem érdekli a magyar ügyészséget, hogy ki tette, de „utolsó véréig” keresni fogja igazát. „Ha valakinek, akkor az áldozatnak fontos, hogy azt kapják el, aki tette.”

Az ügy várhatóan harmadfokon a Kúrián folytatódik. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.