Végre pont kerülhet a Kulcsár-ügy végére

Április közepére jogerős ítélet várható a 2003 óta húzódó ügyben.

MTI
2017. 03. 01. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap felidézte, hogy a K&H Equities egykori vezető brókere, Kulcsár Attila és vádlott társai ellen 12 éve nyújtották be a vádiratot. A vádlottak március 20-án állnak a Debreceni Ítélőtábla egyik büntetőtanácsa elé, amely április 12-én hirdethet jogerős ítéletet.

Kulcsár Attilát 2008-ban az akkori Fővárosi Bíróság ítélte nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra. Alig két év múlva azonban a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú döntést eltörölve új eljárást rendelt el: a 2010-től 2015-ig tartó eljárás a vagyonelkobzást helyben hagyta, de a börtönbüntetést 6 év 6 hónapra csökkentette. Az ügyészség azonban fellebbezett az eset súlyára való tekintettel.

A brókerbotrány 2003-ban robbant ki. Az okozott kár 8 milliárd forint volt, de a rendőrség a nyomozás során 6,3 milliárd forintot zárolt az érintett cégektől és a gyanúsítottaktól. A pernek, amelyben sikkasztás, pénzmosás, vesztegetés, orgazdaság és bűnpártolás miatt emeltek vádat, eredetileg 21 vádlottja volt, ami később 24-re nőtt. Köztük volt Kulcsár Attilán kívül a K&H Bank egykori elnök-vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, Kerék Csaba, a Britton Kft. volt ügyvezetője, Forró Tamás volt televíziós szerkesztő, Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgatója, egykori budapesti szocialista képviselő is – emlékeztetett a lap.

A vádlottak közül ketten elhunytak, közülük Rejtő E. Tibort időközben felmentette a bíróság. Schönthal Henrik ellen pedig 2011-ben egészségi állapota miatt függesztették fel az eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.