Voldemort helyett jöhet Demeter

Voldemort nagyúr helyett Demeter Ervin, az első Orbán-kormány nemzetbiztonsági minisztere indulhat a voksokért.

Németh Erika
2017. 03. 21. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettével gyanúsított, Voldemort nagyúr néven elhíresült fideszes képviselő ügye már vádemelési szakaszban van, de ha a választásig fel is mentik esetleg a vád alól, a bármikor felemlegethető korrupciós ügy miatt a Fidesz nagy valószínűséggel akkor sem kockáztatja meg, hogy újraindítsa körzetében.

Tiszaújváros képviselőjelöltje így a Hvg.hu információi szerint legnagyobb eséllyel Demeter Ervin lehet. A politikai pályáját az MDF-ben kezdő politikus 2011 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatalt vezeti, másodállásban pedig Mádon található családi borászatát igazgatja.

A portál úgy tudja, jelöltként felvetődött Koncz Ferenc szerencsi polgármester neve is, aki három évvel ezelőttig a Fidesz parlamenti képviselője is volt, de a 2014-ben életbe lépő összeférhetetlenségi szabályok miatt a városvezetést választotta a képviselőség helyett. 

Emellett úgy értesültek, a XII. kerületben például Pokorni Zoltán polgármester marad a választókörzet élén, a képviselőjelölt viszont Gulyás Gergely alelnök lesz a 2014-ben indított Fónagy János helyett. Szabó Tünde sportállamtitkár újoncként Nyíregyházán szállhat versenybe, a három éve országos listáról parlamentbe került KDNP-s Rétvári Bence pedig Harrach Péter eddigi szobi körzetét kaphatja meg – a kereszténydemokraták frakcióvezetője így országos listán kaphat helyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.