Vona: Lesz fogcsikorgatás, ha kormányra kerülünk

Elszámoltatást, földesúradót ígért március 15-én a Jobbik elnöke, aki már a kormányváltás utáni tervekről beszélt.

MTI
2017. 03. 15. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem külföldi helytartóknak, sem hazai földesuraknak nem lehet kiszolgáltatni Magyarországot. Vona Gábor március 15-én tartott ünnepi beszédében kifejtette: szerinte előbbit az MSZP, utóbbit a Fidesz tette.

A Jobbik elnöke hangoztatta: pártja a nép oldalán áll – a nép és a nemzet pedig azonos fogalom, és ha szétválik, az kádárizmust vagy orbánizmust eredményez.

Vona Gábor szerint az emberek több szabadságot és igazságot kérnek. Ne Orbán Viktor döntse el, miről lehet népszavazást tartani, ki lehet a köztársasági elnök, vagy hogy több stadion vagy kórház épüljön – sorolta a párt elnöke, aki a jövővel kapcsolatban is keményen fogalmazott. Mint mondta, kormányra kerülésük esetén „lesz majd fogcsikorgatás”, a politika pedig nem a maffia szinonimája, hanem a közösség szolgálata lesz. Egyúttal a „földesúradót” és a törvénytelenül szerzett javak elkobzását is kilátásba helyezte.

Vona Gábor beszédében az anyagi biztonság mellett állt ki, és a megjelent néhány száz résztvevőnek beszámolt az európai béruniót célzó kezdeményezésükről. Ennek lényege, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elve megjelenjen az uniós alapokmányokban. Kifejtette: nem alamizsnát kérnek, hanem egyenlő feltételeket és azt, hogy egy új kohéziós politikával versenyképesek legyenek a magyar vállalkozások.

Az árunió már megvalósult, a kelet- és közép-európai béreket is fel kell zárkóztatni a nyugatiakhoz – jelentette ki, hozzátéve: fontos, hogy a munkaerő szabad áramlása ne kényszerből történjen.

Az ünnepségen Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke a devizahitelek új elszámolását, továbbá a válságban érintett bankárok és politikusok elszámoltatását sürgette.

A Még kér a nép! mottót viselő rendezvényen részt vettek az Új Magyar Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom képviselői, a tömegben jobbikos, Árpád-sávos és lengyel zászlókat lehetett látni. Többen Szabadságot Budaházynak! feliratú molinóval jártak körbe. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.