Vona: Megpróbálják eltaposni a Jobbikot

A Jobbik ifjúsági tagozata Magyarország legerősebb és legdinamikusabb szervezete – mondta a Jobbik elnöke a párt ifjúsági tagozatának szombati tisztújító kongresszusán, Budapesten.

MTI
2017. 03. 04. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor a küldöttek előtt arról beszélt, az ifjúsági tagozatnak támaszt, segítséget, energiát, megújulást kell adnia a Jobbiknak, amelyet „az elkövetkező hónapokban megpróbálnak majd eltaposni”. Rajtatok, rajtunk is múlik, mi fog történni – tette hozzá.

Mint mondta, az ifjúsági tagozat jelenlegi erős struktúrája előny és hátrány is egyben. Előnynek nevezte, hogy a tagozattal létrejött egy fórum, szervezet, ahol a hasonlóan gondolkodók, azonos értékrendűek, azonos célért küzdők megtalálhatják egymást.

Hátránynak nevezte azt, hogy elkényelmesítheti az embert, ha valamit készen kap, emiatt elveszítheti a harci tüzet, tenni akarást, a szó jó értelmében vett ambíciót. Példaként a kormánypárt ifjúsági szervezetét hozta fel. Az anyapártjuk kormányra került, ők pedig a hatalom, a pénz és szolgálati autók „Bermuda-háromszögében” eltűntek – mondta Vona Gábor.

Hozzátette: ha belenéz egy kormánypárti ifjúsági szervezeti tag szemébe, akkor nem látja „a tenni akarást, a tüzet, a forradalmi vágyat, ami egy ifjú magyarnak a szemében, szívében ott kell hogy lángoljon”.

Bennetek ott van, ezt meg is kell őriznetek akkor is, ha a hatalom, pénz, szolgálati autó háromszöge benneteket is megkísért – jegyezte meg. Hozzáfűzte: arra kéri a tagozat tagjait, akkor is maradjanak meg alázatosnak, szerénynek, ha kormányra kerül a Jobbik, és a politikát ne uralkodásnak, hanem a nép, nemzet szolgálatnak fogják fel.

A politikus szerint egy nemzetnek, egy társadalomnak fontos az életében, milyen kapcsolat van a fiatal és idősebb generáció között. Szavai szerint „nem kell megijedni” a generációs ellentétektől, ellenérzésektől, ez természetes, az viszont már baj, ha a harmonikus, partneri viszony megbomlik a fiatal és idős generáció között.

Százévente a magyar ifjúságnak meg kellett fordítania a világ, de legalább Magyarország kerekét. Ha a magyar ifjúság szembetalálkozott egy megposványosodott, rossz rendszerrel, érdemtelen politikai struktúrával, megalvadt, rossz, idejét múlt társadalmi szerkezettel, akkor előfordult, hogy a magyar ifjúság forradalmi erővel félretolta ezt – mondta.

Vona Gábor szólt arról is, hogy az igazán nagy feladat nem a 2018-as országgyűlési választás megnyerése lesz, hanem az, hogy „a romokban heverő hazánkat és a megtépázott, meggyötört népünket és nemzetünket hogyan tudjuk megerősíteni”, megállítani az elvándorlást, megszüntetni az ország „gazdasági megnyomorítottságát”, visszanyerni a gazdasági szabadságot, megerősíteni az identitást.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.