203-an fagytak meg március végéig

Még a múlt hónap második felében is ketten hűltek ki végzetesen közterületen, a szabad ég alatt.

MN
2017. 04. 13. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a télen 203-an fagytak meg Magyarországon – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) legfrissebb összesítésében csütörtökön.

Még március második felében is ketten hűltek ki végzetesen közterületen, a szabad ég alatt.

2016–2017 telének halálra fagyott legfiatalabb áldozata 11 éves, a legidősebb pedig 93 éves volt.

Az előző télhez képest hússzal többen, 2014–2015 teléhez képest pedig 66-tal többen szenvedtek fagyhalált. A 2005 óta eltelt 12 évben összesen 2863-an estek a fagyhalál áldozatául.

A megfagyott emberek túlnyomó többsége fűtetlen lakásában hűlt ki, illetve kórházba szállítása közben, és beszállítása után halt meg, mert már nem tudtak rajta segíteni. Csak kisebb részük fagyott meg a szabad ég alatt.

A tömeges fagyhalál a mögöttünk álló télen sem szűnt meg, hanem ellenkezőleg, több áldozatot szedett, mint az előző években – szögezte le az MSZF.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.