A CEU rektora cáfolta, hogy elköltözne Budapestről az egyetem

Az intézmény dolgozóinak írt levelében Michael Ignatieff megerősítette, hogy maradnak a magyar fővárosban.

MN
2017. 04. 27. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy Budapesten maradjon a CEU, és ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Minden ezzel ellentétes állítás a legjobb esetben is ki lett ragadva a szövegkörnyezetből, vagy egyszerűen hamis” – írta Michael Ignatieff, a CEU rektora az egyetem dolgozóinak és oktatóinak a HVG.hu által idézett levelében.

A portál szerint Ignatieff ezzel gyakorlatilag cáfolta Enyedi Zsoltot, a CEU rektorhelyettesét, aki a minap az RTL Klub híradójának adott interjújában arról beszélt: egyre valószínűbb, hogy az egyetem jelenlegi formájában nem marad Budapesten, erre kevesebb mint 50 százalék esélyt lát.

A levélben Ignatieff arról is ír, hogy sorvezetőt adnak ki arról, hogyan érdemes kezelni a médiamegkereséseket. Ebben egyebek mellett felsorolják, hogy engedély nélkül nem lehet forgatni a CEU campusán, az interjúkéréseket egyeztetni kell a CEU kommunikációs irodájával, illetve a nyilatkozóknak jogukban áll elkérni megjelenés előtt az írott vagy felvett interjút. Remélhetőleg szükségtelenek az óvintézkedések, de mindig érdemes tisztában lenni a jogainkkal.

A kötelezettségszegési eljárás kapcsán a CEU rektora úgy fogalmazott: ez „megerősíti abbéli meggyőződésünket, hogy a szabályozás diszkriminatív a CEU-val szemben, és ellentétes az európai értékekkel”. Magyarországnak egy hónapja lesz megválaszolni a felmerült kérdéseket és bizonyítani a törvény jogszerűségét – írta a CEU rektora.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.