A CEU üzeni: Budapesten marad

Sokan csábítják a CEU-t, de az egyetem minden jogi eszközt bevet, hogy Budapesten maradhasson.

MN
2017. 04. 06. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CEU eltökélt szándéka, hogy Budapesten maradjon, abban a városban, amely több mint két évtizede az otthona – üzente meg lapunknak Leon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke.  

Botstein levelében hozzátette: bármilyen más tervről szóló híresztelés téves, a CEU pedig minden jogorvoslati eszközzel élni fog, hogy Budapesten maradhasson, ahol a törvényeket betartva működik 25 éve.

A külön törvénnyel, kormányzati szinten is vegzált CEU-t egyébként tárt karokkal várná több főváros és nagyváros is.

Vilnius polgármestere elsőként ajánlotta fel városát, ahol már eleve működik egy belorusz egyetem, amelyet Alekszander Lukasenka űzött el. Vilnius mellett Arad polgármestere is kész akár még épületeket is adni a CEU-nak, ha hozzájuk költözik. Christian Kern osztrák kancellár pedig már meg is kereste Soros Györgyöt, de Drezda és Lipcse is ajánlkozik az egyetem befogadására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.