A CÖF szerint hazugság, hogy milliárdokból kampányol

A Civil Összefogás Fórum szerint hazugság, hogy milliárdjai lennének kampányra – tavaly mégis bohócos plakátokkal árasztotta el az országot.

MTI
2017. 04. 09. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CÖF-CÖKA üzeni Hadházy Ákosnak és a hazudozó teljes LMP-vezetésnek, hogy kijelentésükkel szemben 2015-ben nem fordított plakátozásra és költekezésre több milliárd forintot. Ezzel szemben a bíróságra letett pénzügyi jelentésében és honlapján a CÖF-CÖKA törvényesen és bizonyíthatóan 2015-ben 55 millió forintból gazdálkodott. Pártalapítványtól, mint ahogy közhasznúsági jelentésében leírta, 40 millió forintban részesült – írja az MTI-nek megküldött vasárnapi közleményében a CÖF.

A Bencsik András-féle alapítvány és fórum ehhez képest 2016 elején mégis országos plakát- és hirdetéskampányban kapcsolta össze Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc személyét: az úgynevezett bohócos kampány során egész oldalas hirdetés jelent meg a Magyar Hírlapban, ami listaáron is többe kerül másfél millió forintnál áfa nélkül – de a CÖF kisebb méretű hirdetései más lapokban is megjelentek. Emellett országszerte rengeteg óriásplakáthelyet, sőt több emeletes magasságú hirdetési felületet is vásároltak a kampány idejére – kérdés, hogy miből, és valóban futotta-e erre a 2015. év költségvetéséből.

A Hír TV szerette volna megismerni a kampány valódi büdzséjét, de a szervezet akkor nem válaszolt kérdéseire.

A CÖF-CÖKA most kifejtette álláspontját a civiltörvény szigorításáról is: szerinte a szabályosan és törvényesen működő civil szervezeteknek nincs félnivalójuk, ugyanakkor „a szóban forgó törvénytervezet nagyon is megengedő, és szigorúbb feltételek megfogalmazása is meggondolandó”.

.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.