A DK bojkottra hívja a baloldalt

Gyurcsány pártja azt kéri, hogy a baloldali ellenzék vonuljon ki a parlamentből.

MN
2017. 04. 13. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor „a Fidesz bezáratta” a Népszabadságot, a DK kivonult a parlamentből – közölte az MTI tudósítása szerint Molnár Csaba csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A DK ügyvezető alelnöke hozzátette, akkor elmondták, hogy a magyar parlament jelenleg csak a demokrácia díszlete, csak arra szolgál, hogy „a szolgalelkű fideszesek rányomják a pecsétet Orbán akaratára”. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők ezért csak akkor mennek be a parlamentbe, ha szavazatukkal meg tudják akadályozni egy kétharmados jogszabály elfogadását – emelte ki.

Amikor a DK-s politikusok kivonultak az Országgyűlésből, akkor egyedül maradtak a kezdeményezésükkel, holott a parlament bojkottja akkor lehetne eredményes, ha minden demokratikus ellenzéki párt ezt tenné – mondta az EP-képviselő.

Az elmúlt hetekben a CEU-ügy és a „civilekkel szemben indított kormányzati támadások” ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon nem demokrácia van, hanem Orbán Viktor egyszemélyes uralma – jelentette ki. Sorra fogadják el a Moszkva diktálta törvényeket, az ellenzéknek pedig semmi beleszólása nincsen a jogalkotásba – indokolta kezdeményezésüket.

Molnár Csaba azt is hangsúlyozta, hogy csak a kivonulás megfontolást kérik, és direkt nem a felszólítás szót használták. Ha a demokratikus ellenzék kivonulna a parlamentből, az olyan erőteljes lázadás lenne a demokratikus politikusok részéről, mint „amilyen erőteljes lázadást látunk az utcákon [ ] a magyar emberek részéről” – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.