A Fidesz-irodáról sürgették, rendeljék meg a Magyar Időket

A levélíró azt állítja, semmi nem kötelező, sőt a polgármesterek kértek korábban segítséget.

MN
2017. 04. 06. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint húsz Nógrád megyei polgármester kapott a közelmúltban levelet a balassagyarmati Fidesz-irodától, amelyben a kormányhoz közel álló Magyar Idők című lap előfizetését kéri rajtuk számon – írja az Átlátszó. A levélíró Percsina Norbert, a megyei közgyűlés tagja, Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő munkatársa.

A balassagyarmati Fidesz-iroda hivatalos ímélcíméről kiküldött, helyesírási és nyelvhelyességi hibáktól hemzsegő levél egy korábbi üzenetre hivatkozva sürgeti a választ és az előfizetést. Stílusa meglehetősen sarkos, betűhíven idézzük az utolsó bekezdést:

Aki Nem rendelte meg, AZT Újra Arra kérjük, Hogy tegye meg és a megrendelés leadását követően a Fent felsorolt kérdésekre Adjon választ.

Percsina az Átlátszónak azt írta: félreértették a levelet, ő nem kényszerít senkit előfizetésre, sőt a polgármesterek kérték korábban, hogy segítsenek, hol és hogyan lehet megrendelni a lapot. „Természetesen az előfizetés nem kötelező, aki fontosnak tartja, az megrendeli, aki nem, az nem rendeli meg, de a nemleges válasz is válasz” – írta a megyei képviselő.

Az Átlátszó emlékeztet rá, hogy a kormányzati hirdetésekkel bőven megtámogatott napilap nem auditáltatja példányszámát, a kiadó pedig 2015-ben több mint 300 millió forintos veszteséget produkált.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.