A Momentum tüntetést szervez május 1-jére

A tervek szerint a résztvevők a Szabadság térről, az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak.

MN
2017. 04. 13. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európához tartozunk néven szervez tüntetést május 1-jére a Momentum. Az esemény leírásában úgy fogalmaznak, az EU-csatlakozás évfordulóján hívják tüntetni „mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához.”

A párt szerint orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. „Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat” – írják, hozzátéve: „be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk”.

A tüntetés hat órakor a Szabadság téren kezdődik, ahonnan az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.