A román szakaszon is épülhet határzár

Egyelőre szigorúan őrzik a határt a románok. Ha úgy adódik, közösen mérlegelik a lezárás szükségességét.

MN
2017. 04. 03. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román hatóságok most szigorúan őrzik a határt, azonban szükség esetén Magyarország mérlegeli majd a román partnerekkel együtt, van-e szükség műszaki akadályrendszerre – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatornán vasárnap este.

Bakondi György közölte: a román–szerb és a horvát–szerb határon is nőtt a migrációs nyomás az elmúlt napokban, a kedden érvénybe lépett jogi határzár miatt. A románok szigorúan ellenőrzik a határt, jogszerűen együttműködnek a magyar hatóságokkal, most nem indokolt határrendészeti változtatás – mondta.

Hozzátette, a 2015-öshöz hasonló migrációs nyomás esetén nehézségek támadhatnak, ezért szükség esetén mérlegelik a román partnerekkel együtt, van-e szükség – és ha igen, hol – műszaki akadályrendszerre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.