A Semmelweis Egyetembe olvad a Pető Intézet

Megállapodtak a két intézmény integrációjáról.

MTI
2017. 04. 21. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a szenátusok csütörtökön és pénteken tárgyalták az erről szóló előterjesztést, és a határozatok értelmében a testületek „elvi szándéknyilatkozattal támogatják a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációját”. Ennek eredményeként augusztus elsejétől a Pető András Főiskola azonos névvel a Semmelweis Egyetem önálló főiskolai karaként működik tovább. Az integrációs folyamat a konduktív pedagógiai központot is érinti, amelynek részei az óvoda, az iskola és a pedagógiai intézet.

Kiemelték, hogy több hazai és nemzetközi projekt kapcsán a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola hosszú távú tudományos és szakmai kapcsolatot ápol. Az intézmények tevékenységei nemcsak kiegészítik egymást, hanem szervezetileg együttműködve új, magasabb szintű oktatási, nevelési, kutatási, fejlesztési feladatok ellátására nyílik lehetőség egyebek között az ortopédia, az idegtudományok és a gyermekgyógyászat terén csecsemőkortól egészen a felnőttkorig.

A szenátusok az integrációval kapcsolatos előkészítésre felhatalmazást adtak a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola rektorának és kancellárjának – olvasható az egyetem közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.