Áder a tiltakozások ellenére órát tart a Trefortban

Az intézmény negyven tanára nem ért egyet a lex CEU-val.

MN
2017. 04. 24. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tiltakozás ellenére ellátogat kedden az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumába Áder János, ahol rendhagyó órát tart a klímaváltozásról – közölte az ATV.hu kérdésére az elnöki hivatal sajtóosztálya.

Az ügy előzménye, hogy a gimnázium negyven tanára írta alá azt a nyilatkozatot, miszerint nem értenek egyet a lex CEU-ként aposztrofált törvény elfogadásának módjával, annak tartalmával és szellemiségével. Az aláírók kiállnak a tanítás és a tanulás szabadsága és a nyílt társadalmi viták mellett. A gimnázium diákjai közül is vannak, akik tiltakoznak.

Az ATV.hu ugyanakkor úgy tudja, hogy a gimnázium igazgatója nem küldött olyan információt az elnöki hivatalnak, hogy az iskola elzárkózna az elnöki látogatástól, hiszen a pedagógusok által aláírt mondatok nem arról szólnak, hogy Áder János látogatása ellen tiltakoznának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.