Áder lánya is a CEU-hoz hasonló egyetemre járt

Orbán Ráhel is ilyen intézményben végzett: Európában működik, de Amerikában van akkreditálva.

MN
2017. 04. 06. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök lánya, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami a Közép-európai Egyetemhez (CEU) hasonlóan európai országban működik, de az Egyesült Államokban akkreditált diplomát ad – írja a 444.hu

Áder Orsolya LinkedIn oldaláról derül ki, hogy a Richmond University nevű magánegyetem hallgatója. Ez egy amerikai székhelyű iskola Londonban, a diplomát pedig az Egyesült Államokban a Middle States Commission on Higher Education akkrediálja, és ezt ismeri el a brit Open University Validation Services.

Hasonló intézményben végzett Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel is. A Corvinuson megszerzett alapszak után Svájcban, a lausanne-i École Hoteliere Executive MBA szakán tanult tovább (befizetve a nagyjából 15 millió forintos tandíjat). Az École Hoteliere honlapjáról kiderül, hogy olyan diplomát ad, amit az Egyesült Államokban akkreditáltak, Svájcban pedig elismerik.

A CEU-t ellehetetlenítő törvény kormányzati kommunikációja arra épít, hogy a New York-i székhelyű Central European University nem azonos a Közép-európai Egyetemmel, sőt, valójában nem is végez más tevékenységet, mint amerikai diplomát ad ki a Budapesten végzett hallgatóknak. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Kossuth Rádióban egyértelművé tette: nem szeretnék, ha a CEU tovább működne, de a Közép-európai Egyetem maradhat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.