Az LMP megérti Sallai hátralépését

Emberileg érthető, „egy ötfős frakcióban a munka nem leányálom, és nem is legényálom”.

Katona Mariann
2017. 04. 18. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberileg érthető – így reagált az LMP társelnöke arra, hogy képviselőtársa, Sallai Róbert Benedek 2018-ban visszavonul a politikától. Szél Bernadett megfogalmazása szerint „egy ötfős frakcióban a munka nem leányálom, és nem is legényálom”, de ők maradnak, folytatják a küzdelmet. Annak örült, hogy Sallai Róbert Benedek a kampányban azért a segítségükre lesz.

Szél Bernadett amiatt nem aggódott, hogy korábban Schiffer András, most pedig az alapvetően agrárügyekkel foglalkozó képviselő távozása negatívan hatna az LMP-re. Szerinte a párt úgy van felépítve, hogy nem egy embertől függ a működése, erős tud maradni akkor is, ha egy vezető vagy egy népszerű, szeretett tagja a háttérbe vonul.

Sallai Róbert Benedek az Indexnek többek között azzal indokolta a döntését, hogy „amíg nem látja be a társadalom, hogy kollaborálás és megalkuvás helyett változásra van szükség, az ellenzék magányos harcosait a hatalom tönkreteszi”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.