Az új védőjével sem akar együttműködni a körúti robbantó

Egyelőre nem lehet kitűzni újabb folytatólagos gyanúsítotti kihallgatást.

MN
2017. 04. 03. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem az új védőjével, az egykori bíróval, Surdy Miklóssal, sem a hatóságokkal nem működik teljeskörűen együtt P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, ezért egyelőre nem lehet kitűzni újabb folytatólagos gyanúsítotti kihallgatást – írja a Magyar Idők hétfői számában.

Március elején P. László korábbi védője, Brunner Tamás meglepetésre visszaadta megbízását, ám az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem indokolta lépését. A Magyar Idők úgy tudja, a védő akkor döntött a szakításról, amikor P. László már vele sem volt hajlandó együttműködni. A fiatal férfi azt a neves ügyvédet is elutasította, akit édesapja akart megbízni a védelemmel, P. László azonban nem volt hajlandó aláírni a meghatalmazást.

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint gyanúsított nem maradhat védelem nélkül, ezért a vizsgálatot végző Központi Nyomozó Főügyészség Bodó Dánielt rendelte ki védőnek a kirendelhető ügyvédek listájáról. Bodó nevében azonban a volt bíró, Surdy Miklós jár el, aki három és fél hónapja hozta meg 17 éves büntetőbírói pályafutásának utolsó ítéletét, és március 1-jétől pedig Bodó Dániel ügyvédi irodájának munkatársaként dolgozik.

P. László február végi kihallgatásán lényegében mindent bevallott: ő készítette a bombát, ő vitte a helyszínre, és ő is hozta működésbe a pokolgépet, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön. A gyanúsított tavaly szeptemberben a Teréz körúton hátizsákjába rejtett házi készítésű pokolgépével súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott két ott járőröző fiatal rendőrnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.