Békemenetelt a Kutya Párt: Nyugdíj helyett Munkásőrséget!

Több ezren gyűltek össze a Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen címmel meghirdetett vicctüntetésen.

MN
2017. 04. 22. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A körülmények és a beharangozó is a Kétfarkú Kutya Párt megszokott stílusát idézi, a vicctüntetés fő látnivalói a kormányzati propagandaszlogenekre hajazó feliratok. A némi iróniával kezelendő szövegek között feltűnik például ez: „Üzenjük Moszkvának, hogy hiányzik”, ez is: „Egymillió technikatanár a Kétfarkú Kutya Pártért”, illetve egy a civil ügy és az államfőnek címzett, a bajszos szót is tartalmazó szlogen összemosásából keletkezett felirat. 

A menet élén zenét sugárzó platós kocsi halad, az Oktogontól a Blaha Lujza tér felé indultak, eleinte egy, majd két sávot elfoglalva. A hangfalakból többek közt olyan felszólításokat lehetett hallani, mint „nem kell Brüsszel, nem kell pénz”, illetve „magyar földre magyar migránst.” A területet rendőrök biztosítják, a felvonulók kezdéskor nagyjából ezren lehettek, bár a Facebookon eredetileg ennek többszöröse jelezte részvételét vagy érdeklődését, s időközben egyre többen csatlakoztak is.

 

„Azért jöttünk most ide, hogy visszavegyük az utcát attól a pár tíz embertől, akik az elmúlt hetekben a belvárosban randalíroztak, rendőröket erőszakoltak, felgyújtották a középületeinket csak azért, hogy illegális bevándorlók milliárdjait telepítsék ide” – hangzott el a tüntetésen Kovács Gergő pártelnöktől.

A politikus követelte, hogy az Oktogon kapja vissza eredeti nevét, és legyen újra november 7. tér. Kiállt Oroszország és a kormány politikája mellett, és remek döntésnek nevezte, hogy nem vezettük még be az eurót. „De miért nem fizethetünk még mindig rubellel?” – ironizált. Remélte egyben, hogy ezen a Békemeneten sikerül annyira felidegesíteniük magukat, hogy a végén megtámadják Brüsszelt. Provokációk esetén pedig Soros-bérencezésre szólított fel Kovács.

 Tudósítónk szerint a rendezvény jó hangulatú, a szervezők szerint nyolcmillióan jöttek el, ő inkább néhány ezresre becsülte 15 óra után pár perccel. Két sávban, a járdán és immár a sínen is haladnak az emberek, hiába próbálták a pályán kívül tartani őket a rendőrök. Felhangzott az egykori fideszes rendezvényekről is ismert Listen to your Heart és a szovjet himnusz, szigorúan a komolyság jegyében. 

A körúton letették az alapfüvet, jelezve, hogy ezentúl bárhol, bármikor épülhet stadion, remélik, a kórházak helyett is. Többen újabb kerítést, a nyugdíj eltörlését és a Munkásőrség visszaállítását követelték, közben nagyokat nevettek. „Éljen a háború, éljen a békemenet!” – zengett a téren. 

A megmozdulás az Erzsébet téren ért véget négy után nem sokkal. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.