Betelt nála a pohár, kilép a KDNP-ből Lukácsi Katalin

Több ügy is bizonyította, hogy nem egyezik a demokráciafelfogása a kormányéval.

MN
2017. 04. 07. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ügy is bizonyította, hogy nem egyezik a demokráciafelfogása a kormányéval – tudatta a nyilvánossággal Lukácsi Katalin hitoktató, a Barankovics Alapítvány (a kereszténydemokraták pártalapítványa) volt projektmenedzsere, hogy otthagyja a KDNP-t és a párt ifjúsági szervezetét is. 

Mint írja: „Három esemény következménye az, hogy most mégis kiléptem. A kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, tavaly nyáron sokkolt a nyílt szembehelyezkedés. Aztán a Népszabadság megszüntetése tette számomra egyértelművé, hogy az én demokráciafelfogásom gyökeresen eltér a pártométól, most pedig a CEU-s ügy (és hogy tisztújítás van a szervezetemnél) sürgetővé tette a következtetések levonását.”

Lukácsi Katalin jelzi ugyanakkor azt is, „a politikai szervezetekről sajnos nem az az általános tapasztalat, hogy önzetlenül az országért cselekszenek, az IKSZ-ben én mégis ezt láttam, és ezért tudtam bizalmat szavazni és önmagamat felülmúlóan beleadni”.

„Mindannyiunknak bátor és soha el nem csüggedő közéleti aktivitást kívánok, mert csak így épülhet tovább Magyarország!” – írja levele végén. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.