Borongós idővel, záporokkal búcsúzik az április

Helyenként zivatar is lehet, komoly hőmérséklet-különbséggel az ország különböző részei közt.

MN
2017. 04. 28. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt változó vastagságú és mennyiségű felhőzetre számíthatunk. Többfelé alakul ki csapadék: északnyugaton, nyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar valószínű. A Dunántúlon és északon főként az északi, északnyugati, keleten a déli, délnyugati szél több helyen megerősödik. Zivatar, illetve intenzív zápor környezetében viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet tág határok között, 7 és 27 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részén lesz a leghidegebb, a Körösök vidékén pedig a legmelegebb. Késő estére 6 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Dunántúlon változóan, keleten még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd estétől már középen is felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben már főként csak a Dunától keletre várható több helyen – elsősorban a Tiszántúlon – eső, zápor. A Dunántúlon csak néhol lehet futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A keleti határszélen napközben akár csökkenhet is a hőmérséklet a kora reggelihez képest.

Vasárnap a Dunántúlon változóan, keleten erősen felhős idő valószínű, a több napsütésre nyugaton lehet számítani. Főként a Tiszántúlon várható több helyen eső, zápor. Az északi szél megélénkül, keleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.