Botka László: Össze kell fogni a választási győzelemhez

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint önmagában ez sem elég, új szavazókat is kell szerezni.

MTI
2017. 04. 18. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 \"A célunk közösen megteremteni egy olyan új, igazságos, demokratikus Magyarországot\", ahol lehet élni és biztonságos jövőt tervezni - jelentette ki Botka László a \"Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!\" elnevezésű utcafórumon néhány száz ember előtt.

A következő egy év legfontosabb feladata \"a kormányváltó többség\" számára elfogadható, kormányzóképes alternatívát kínálni - mondta, hozzátéve: ehhez \"nagyon karakteres, határozott, a többség érdekeit képviselő, valódi baloldali és szocialista\" programra van szükség.

Kijelentette: mivel az összes demokratikus ellenzéki párt szavazóinak száma alig haladja meg a Fidesz szavazóiét, a választási győzelemhez összefogás szükséges. Ez azonban nem elégséges feltétel, a sikerhez \"újra el kell nyernünk annak a sok százezer választónak a bizalmát\", akiket 2010 előtt a baloldal elveszített - mondta Botka László.

Hangsúlyozta: ehhez garanciát kell adniuk arra, hogy a munkavállalókat, a bérből és fizetésből élőket, a nyugdíjasokat és a pályakezdőket képviselik, valamint hogy tanultak a korábbi hibákból és megígérik: még egyszer azokat nem fogják elkövetni.

Mint mondta, azért hirdettek új programot, mert elkeserítő a helyzet Magyarországon. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a háztartások fele lényegében vagyontalan, másik 45 százalék pedig az otthonán kívül legfeljebb egy kocsival rendelkezik. Mindössze 5 százalékról mondható el, hogy az európai középosztály szintjén él. Mindez azért van, mert a Fidesz-kormány az elmúlt hét évben minden döntésével a legmagasabb jövedelműeknek kedvezett és növelte az átlag alatti jövedelműek terheit - vélekedett Botka László. Molnár Gyula MSZP-elnök arról beszélt: amit az elmúlt hetekben országjáró körútjuk során éreztek, az mára valósággá vált azzal, hogy Budapesten és a nagyvárosokban emberek tízezrei fejezték ki: elegük van a jelenlegi hatalomból. Mindez már régen nem a Közép-európai Egyetemről, hanem arról szól, hogy az emberek hiányolják a demokráciát, a vélemény, a sajtó és az oktatás szabadságát. A többség változást akar. Az igazi kérdés csak az, ők kire adják majd voksukat - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.