Brüsszelben tüntetett Brüsszel ellen a CÖF

A kormány mellett kiállók úgy 40-en lehettek, de a belga rendőrök elküldték őket a Luxembourg térről.

MN
2017. 04. 26. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt található Luxembourg téren tüntet a kormány mellett a békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF). A Hvg.hu tudósítója szerint néhány belga rendőr elküldte a 30-40 tüntetőt, mert mint kiderült, csütörtökre van engedélyük.

A tüntetők nem Brüsszelben élő magyarok voltak, hanem Magyarországról utaztak a belga fővárosba. A helyszínen volt Csizmadia László, a CÖF elnöke, illetve Stefka István, a PestSrácok lapigazgatója is. A demonstrálók egyebek mellett azt skandálták: „Hazafi vagyok!”

Csizmadia a köztévének azt mondta: „Talán Magyarország kormánya volt az egyetlen, amelyik megkérdezte, hogy mi az emberek véleménye a migránsokról. 3 millió 200 ezer ember mondott arra nemet, hogy nem kérünk a gazdasági bevándorlókból és a terroristákból. Ami a menekülteket illeti, rendelkezésre állnak a megfelelő jogszabályok; Európa fölött szeretnénk teljesíteni és nem alatta.”

 

A kihelyezett tüntetésre az adott alkalmat, hogy szerdán az Európai Parlament magyarországi helyzetről rendezett vitáján részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is. A kormánypártok és holdudvaruk az elmúlt hetekben megújult erővel támadták „Brüsszelt”, amely állítólag rá akarja kényszeríteni a migránsok befogadását Magyarországra, illetve bele akar szólni az adópolitikába és a munkahelyteremtő támogatások ügyébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.