Budapest díszpolgára lett Hosszú Katinka

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ajtók mögött döntött nyolc új budapesti díszpolgárról.

MN
2017. 04. 05. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ajtók mögött nyolc új budapesti díszpolgárt választott – írja az MTI. A testület döntése alapján a főváros díszpolgárává vált Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész; Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező; Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő; Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó; Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora és Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező.

A képviselők posztumusz ítélték oda a díszpolgári címet László Jánosnak, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnökének és Olofsson Károly Placid bencés szerzetesnek.

A közgyűlés szintén szerdai ülésének zárt szakaszában döntött arról a huszonnégy pedagógusról, aki idén átveheti a Bárczy István-díjat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.