CEU: levelet írt Ádernek az akadémia elnöke

Lovász László szeretné, ha megmaradna az intézmény.

Fokasz Oresztész
2017. 04. 08. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegyen meg mindent, hogy a CEU, ez a fontos oktatási intézmény és kutatóműhely zökkenőmentesen, a korábbi sikeres keretek között folytathassa munkáját

– kérte Áder János államfőt Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke péntek este megküldött levelében. Erről az akadémia honlapja adott hírt, a levél tartalmáról azonban ennél bővebben nem számolnak be.

###HIRDETES###

Lovász László már korábban is megszólalt a megcélzott egyetem ügyében, akkor azt mondta: a CEU nagyon jelentős tudományos centrum, nemzetközi oktatási intézmény, jó, hogy Budapesten működik. Egyben felajánlotta a maga és az akadémia segítségét is a vitás felek közötti közvetítésben.

Az elmúlt időszakban az MTA több tudományos szervezete is állásfoglalást, nyilatkozatot adott ki a CEU-val kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.