Diplomaszerzésével gúnyolták Kunhalmit a kulturális bizottságban

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes felfogóképességére tett megjegyzést a fideszes Pósán László a kulturális bizottságban. 

Hutter Marianna
2017. 04. 25. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pósán megjegyzésével arra utalt: Kunhalmi sokáig azért nem vehette át diplomáit, mert éveken nem tudta letenni az ehhez szükséges középfokú nyelvvizsgát. A szocialista politikusnak végül 2015 végén sikerült pótolni a hiányosságot. Kunhalmi egyébként azzal bőszítette fel Pósánt, hogy azt állította felszólalásában: nincs politikai akarat arra, hogy érdemi változások történjenek az oktatásban. Pósán szerint viszont a kormány komoly szándékait bizonyítja, hogy miniszteri biztost neveztek ki a Nemzeti alaptanterv átalakításának felügyeletére. A kormánypárti politikusnak az sem nyerte el különösebben a tetszését, hogy Kunhalmi kritizálta: egy törvénymódosító javaslat szerint pedagógus szakképzettség nélkül is betölthető lenne a pedagógus munkakör bizonyos feltételekkel, vagyis ahogy fogalmazott: „pedagógus képesítés nélkül” lehetne oktatni gyerekeket. Pósán erre így válaszolt: „Valószínűnek tartom hogy vagy nem figyelt, vagy sokáig bűvölte a kis készülékét, de hát államtitkár úr világosan elmondta, miről van szó. Tessék legközelebb figyelni, és akkor nem mond olyan butaságot, ami nem hangzott el.”

A fideszes politikusnak nem ez volt az utolsó rendhagyó megjegyzése Kunhalmi felé, ugyanis azt is mondta: bár nem vitatja, hogy nem a kívánatos mértékben növekszik a pedagógus pályára jelentkezők aránya, „de azt meg ne gondolja, tisztelt képviselő asszony, hogy csak azért, mert ezt magas és emelt hangerőn elmondja, ettől holnapra megoldódik a probléma”.

Kunhalmi később ismét szót kért, hogy reagálhasson Pósán megjegyzéseire. „Pósán úr, a személyeskedés nem vall polgári mentalitásra, és sokat elárul az ön belső frusztrációiról” – mondta a fideszes képviselőnek, hozzátéve, hogy a diplomája megszerzésének időpontja semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy romlanak a gyerekek PISA-eredményei. Kunhalmi ugyanakkor azt is felemlegette, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak sem sikerült megoldania a diplomaszerzést. A parlament oldalán olvasható önéletrajza szerint valóban nincs diplomája Kósának, ugyanis csak az abszolutóriumot sikerült teljesítenie 1988-ban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.