DK: A BKV fizesse vissza a bérletek árát!

Gy. Németh Erzsébet közölte: „teljesen összeomlott” a budapesti tömegközlekedés.

MTI
2017. 04. 11. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet keddi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek azt mondta: hétfőn és kedden Budapesten több ezer ember késett el a munkából és az iskolából. Füstölés miatt kedden nem járt a metró, felújítás miatt nem jár a 4-es, 6-os villamos egy szakaszon, ami az autósoknak is rémálom a Nagykörúton, mert az egyik sávot buszsávvá alakították – sorolta. A további problémák között említette, hogy a Róbert Károly körúton felújítás miatt hónapok óta „hihetetlen dugók” vannak, valamint hogy építik az M0-s autóút és a 11-es út találkozását, ami szintén fennakadásokat okoz.

A DK szerint az nem szolgáltatás, hogy „se metróval, se villamossal nem lehet közlekedni”, ez nem ér havi 9500 forintot – mondta. Úgy vélte, Tarlós István főpolgármester magyarázattal tartozik arról, miért nem várták meg a villamos felújításával a nyarat.

Megint nem számított a főváros vezetésének, hogy mi lesz a budapestiekkel, iskolaidőben kezdték el a villamospálya felújítását, a pótlás pedig szokás szerint szervezetlen, annyi felújítást „engedtek rá” a városra végiggondolatlanul, hogy csak bosszúságot és késést okoznak az embereknek – értékelt Gy. Németh Erzsébet.

Úgy fogalmazott: „Tarlós István akkor sem tudná jobban akadályozni a fővárosi közlekedést, ha keresztbe állna egy buldózerrel a Nagykörúton.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.