Egy víztározó mellé hordják a Petőfi Csarnok romjait

A legnagyobb veszélyt az épületből kibontott, veszélyes hulladéknak számító azbeszt jelentheti.

MN
2017. 04. 20. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunakeszi és Göd határába, egy korábbi homokbánya területére hordják a budapesti Városligetben elbontott Petőfi Csarnok (Pecsa) törmelékét – írja a Népszava. A terület gazdájának van engedélye úgynevezett inert hulladék (le nem bomló, vízben nem oldódó anyagok, jellemzően törmelék) hasznosítására, de a lap munkatársa mindenféle egyéb hulladékot is talált a lerakóban, amelynek közvetlen szomszédságában egy föld alatti víztározó van.

A legnagyobb veszélyt a Pecsa épületéből kibontott, veszélyes hulladéknak számító azbeszt jelentheti. A másik gond, hogy a hatósági engedély alapján a hulladékot a válogatás utáni aprítással kellene másodlagos nyersanyaggá alakítani, de ennek egyáltalán nincs nyoma: a telepre folyamatosan érkeznek a teherautók, amelyeknek csak befelé van rakományuk.

A Pecsa törmelékét a Városliget Zrt. fuvarozópartnere, a Szűcs Fuvar cégcsoport ömleszti válogatás nélkül a dunakeszi bányatelepre. A lerakó maga is Szűcsék érdekeltségében van. A Szűcs Fuvarnak a városligeti bontás hulladékszállítása miatt korábban a rendőrséggel is akadt dolga: tavaly júliusban szabálysértés miatt figyelmeztették a járművek vezetőit, akik a Hungexpo-pavilon maradványait szállították szintén egy volt homokbányába. A sitt közé akkor is kerülhetett azbeszt, ahogy most Dunakeszin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.