Erdogan találkozni akar Orbánnal

A magyar miniszterelnök szóban is gratulált a népszavazás sikeréhez.

MTI
2017. 04. 27. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő szóban is gratulált a török elnöknek az alkotmánymódosításról szóló népszavazás sikeréhez. Recep Tayyip Erdogan kezdeményezte, hogy a májusban, Kínában megrendezendő Egy övezet, egy út fórum keretében külön kétoldalú egyeztetést is folytassanak Orbán Viktorral, amelyet a magyar miniszterelnök örömmel elfogadott – mondta Havasi Bertalan.

A török Legfőbb Választási Tanács csütörtökön hirdette ki az elnöki rendszerről döntő referendum hivatalos végeredményét. A végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről szóló április 16-ai török népszavazáson a választók 51,41 százaléka igennel, 48,59 százaléka nemmel voksolt az alkotmánymódosításra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.