„Európához tartozunk!” – Nem csak Budapesten demonstrál hétfőn a Momentum

Külföldi nagyvárosokban is várják a tüntetőket.

MN
2017. 04. 30. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum május 1-jén nemcsak Budapesten, hanem öt külföldi nagyvárosban – Londonban, Párizsban, Brüsszelben, Stockholmban és Koppenhágában is demonstrációkat szervez „Európához tartozunk!” névvel – írta közleményben a Momentum.

Az eseményeket a helyi közösségeik és alapszervezeteik szervezik.

Budapesten május 1-jén délután 6 órakor a Szabadság téren várja a Momentum a tüntetőket, onnan az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak majd.

Az esemény leírásában azt állítják, orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. „Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat” – fogalmaznak, hozzátéve: „be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk”.

A párt szóvivője a Hír TV hétfő reggeli műsorában azt mondta, ki kell állni az Európai Unió mellett, és az orosz befolyás ellen. Hozzátette, a budapesti tüntetés Facebook-oldalán 20 ezren jelezték részvételüket.

„Ma a 13. évfordulója van annak, hogy csatlakoztunk az Európai Unióhoz, és ki kell állnunk amellett, az európaiságunk mellett, az európai értékek mellett, leginkább a szabadságunk mellett, az európai szövetségesek mellett, ami miatt még mindig béke és biztonság van Európában” – hangsúlyozta, hozzátéve: „és ki kell állnunk emellett a közösség mellett is. Azt figyelhetjük meg, hogy Oroszország befolyása a régióban egyre jobban nő, és erre veszélyként kell tekinteni, és nem lehet figyelmen kívül hagyni” – nyilatkozta Hajnal Miklós.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.