Fekete-Győr: Elképzelhető a lex CEU visszavonása

A Momentum Mozgalom politikusa a TV2-nek nyilatkozott.

Fokasz Oresztész
2017. 04. 13. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha nem vonják vissza maguktól, akkor jön a népszavazás, jön az emberek szava, és akkor majd annak eredményeképpen fogják visszavonni” – ezt mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a CEU működését is szabályozó törvényről a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén.

A politikus szerint „abszolút mértékben elképzelhető”, hogy a kormány visszavonja a törvényt. A politikai párttá alakuló szervezet népszavazást kezdeményezett a felsőoktatási törvény múlt kedden elfogadott módosításának visszavonása érdekében. Fekete-Győr András szerint a kérdésüknek át kell mennie a Nemzeti Választási Irodán, mert azok „jogilag abszolút stabil lábakon” álló kérdések.

A politikus arról is beszélt, hogy céljuk a kormányváltás 2018-ban. A Momentum feladata az, hogy egy „nagyon szervezett, egy nagyon profi és kormányképes alternatívát tudjon nyújtani” 2018-ban. „A rendszerváltás befejezése, az 2022-ben lehetséges, az nem jelenti azt, hogy 2018-ban ne történhetne kormányváltás” – mondta a Momentum elnöke a TV2-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.