Gryllus Dorka is tüntetésre csábít

Gryllus Dorka is részt vesz a CEU bezárása ellen szervezett vasárnapi tüntetésen, ahová már most tízezreket várnak.

MN
2017. 04. 08. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gryllus Dorka a Facebookon közzétett videóban üzente meg, ő is ott lesz a vasárnap délutáni CEU-tüntetésen, mivel a CEU-t Magyarország egyik legjobb egyetemének tartja.

A színésznő mellett várhatóan tízezrek vesznek részt az egyetem elüldözése ellen tartandó demonstráción – szombat este kilenc óráig 16 ezren jelezték, hogy ott lesznek a megmozduláson, és 21 ezer embert érdekel a Szabad ország, szabad egyetem elnevezésű tüntetés.

A jelentős részvétel miatt már nem a Clark Ádám téren, hanem a Várkert Bazár előtt gyülekeznek majd a tüntetők, és innen mennek át majd a Parlament elé.

Sokan azonban nem az utcán fejezik ki a lex CEU elfogadása miatti nemtetszésüket: Lovász László, az MTA elnöke levélben kérte Áder János köztársasági elnököt, hogy tegyen meg mindent a Közép-európai Egyetem további zökkenőmentes működéséért – magyarán ne írja alá a kedden csupán a kormánypárti képviselők által elfogadott törvényt.

A Debreceni Egyetem polgárai – több oktató és diák – nyílt levéllel és petícióval tiltakoznak a CEU tervezett ellehetetlenítése miatt. Az ELTE társadalomtudományi és jogi kara sztrájknak is nevezhető tanrenddel készül a hétfői tanítási napra, az órákon pedig a demokráciát érő kihívásokról beszélgetnek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.