Hétfőre tolták a tüntetést

A rossz idő miatt hétfőre halasztották a fővárosban mára tervezett Állítsuk meg Moszkvát! elnevezésű tüntetést.

MN
2017. 04. 19. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az időjárásra való tekintettel a tüntetést hétfő 19 órára halasztottuk. Azért döntöttünk így, mert az erőteljes kiállás ténye fontosabb számunkra, mint hogy a tüntetésre a mai nap folyamán kerüljön sor – közölték az Állítsuk meg Moszkvát! elnevezésű tüntetés szervezői az esemény Facebook-oldalán. A fővárosban az orosz nagykövetség elé tervezett demonstrációt még délelőtt fújták le.

Hozzátették: „Hazánk és Európa megvédése, illetve az orosz nyomulás feltartóztatása olyan nemzeti ügyek, amelyek képviseletében felül kell emelkednünk különbözőségeinken. Ne hagyjuk, hogy megosszanak minket! Találkozunk hétfő este! Európai Uniónk mottójával egyetértésben mutassunk egységet a sokféleségben!” – zárul a poszt.

A tüntetés kis híján botrányba fulladt. Puzsér Róbert tartott volna beszédet a demonstráción, de mint Facebook-oldalán írta, a tüntetők egy csoportja nemkívánatosnak tartja személyét, és rendzavarással fenyegetőztek, ha mégis felszólalna. A kritikus szerint az úgynevezett genderfasiszták fúrták meg beszédét.

A szerdai demonstráción Puzsér mellett felszólalt volna Lányi András író, filozófus, Antal Nikoletta Henrietta ligetvédő és Gulyás Márton aktivista. A beszédek után a Fidesz Lendvai utcai székházához terveztek vonulni. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.