Húszan akartak rendszert váltani az Erzsébet hídon

A kormány ellen tiltakozott a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) „rendszerváltó batyubál” keretében.

MTI
2017. 04. 23. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy húsz tiltakozó részvétele mellett megtartott rendezvény kezdetekor a rendőrség lezárta a hídnak a Pestről Budára vezető három sávját a híd egyharmadáig.

A demonstráción Ujhelyi Sándor, a CEKA szervezője hangsúlyozta: szerintük nem a rendőrsorfalak elleni támadással, hanem

a rendszeres közterületi jelenléttel kell tiltakozni a „félfasiszta, nemzetiszocialista gondolkodású” Orbán-rendszer ellen.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom vezetője kifejtette: valamennyi demokratikus erőnek, pártnak, egyesületnek, civil szervezetnek össze kell fognia a jövő évi választásra „az önkényuralom leváltása”, egy új rendszerváltás érdekében. Ezután „helyre kell állítani a demokráciát és a jogállamot” – tette hozzá.

Somos András, az Európa Csoport tagja arról beszélt, hogy Európának csupán Oroszország az alternatívája, ám utóbbiból negyvenöt év alatt elég volt.

A demonstráció a tervek szerint délután öt órakor ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.