Időjárás: közel 20 fok különbség lesz kelet és nyugat közt

A hosszú frontrendszer nagyon lassan közelít a Kárpát-medence felé.

MN
2017. 04. 26. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettészakad az ország időjárása, közel 20 fok különbség lesz kelet és nyugat között – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A tőlünk nyugatra húzódó hosszú frontrendszer csak nagyon lassan közelít a Kárpát-medence felé. Csütörtökön a hideg levegő az alacsony légrétegekben már beszivárog az Észak-Dunántúlra, abban a térségben felhős, esős idő várható, és a hőmérséklet csaknem a hajnali minimumértékek körül „konzerválódik”. Ezzel szemben az ország keleti felére délies áramlással még meleg levegő érkezik, ott a többórás napsütés és az élénk szél hatására több helyen 25 fok köré melegedhet fel a levegő.

A két véglet közt a középső területeken változó felhőzetre és főként délután záporos csapadékra, zivatarokra is számíthatunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.