Időközi: jobbikos és független jelölt győzött

Kishartyánban és Végegyházán választottak.

MTI
2017. 04. 02. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három jelölt közül a független Sándor Attila nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Nógrád megyei Kishartyánban, ahol négy képviselőt is választottak; az időközi választást önfeloszlatás miatt kellett megtartani – tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője. Köröskényi Péter elmondta: Sándor Attilára 267-en, a szintén független Kovács Istvánnéra, a község korábbi polgármesterére 79-en szavaztak, míg Nagy Attila Tibor, a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje egy voksot kapott.

A négy képviselői helyért 13 jelölt indult. Képviselővé választották Ferencz Róbertet 260, Ferencz Viktort 256, Antal Zsoltot 239 és Antal Kingát 231 szavazattal, valamennyien függetlenek.

A választásra jogosult 485 lakosból 351-en jelentek meg a voksoláson, mindössze négy érvénytelen szavazatot adtak le.

A másik időközi polgármester-választáson Vajda Norbert (Jobbik) nyert a Békés megyei Végegyházán. A voksolást az előző településvezető, Varchó István Gyula (független) halála miatt kellett kiírni – tájékoztatta az MTI-t Giliczó Pálné jegyző. A Jobbik gratulált a győztes jelöltnek, és köszönetét fejezte ki a szavazóknak.

Az 1129 választásra jogosult polgárból 732-en mentek el szavazni, három voks érvénytelen volt. Vajda Norbertre 376-an szavaztak, Gyovai Csanád Elek (független) 326, Nagy Gábor (független) 15, Gál Ferenc (Magyar Munkáspárt) 7, Kurucsa László (független) 4 voksot kapott.

A Jobbik országos elnöksége a választás eredményére reagáló, az MTI-hez eljuttatott közleményében gratulált a győztes jelöltnek, és köszönetét fejezte ki azoknak a végegyházi szavazóknak, akik Vajda Norbertet tüntették ki bizalmukkal.

A Szabó Gábor pártigazgató által jegyzett közleményben egyben jelezték: az új polgármester azon munkálkodik majd, hogy élhető, biztonságos, fejlődő település váljon Végegyházából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.