Index: A magyar diplomácia segíti a CÖF külföldi építkezését

Külföldi partnereket kell felhajtaniuk a nagykövetségeknek?

Fokasz Oresztész
2017. 04. 21. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi partnereket kell felhajtaniuk a békemeneteket is szervező két kormányközeli szervezet, a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kezdeményezése számára az Európai Unióban működő magyar nagykövetségeknek a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott írásbeli utasítás szerint – értesült az Index. A portál információit a KKM nem cáfolta, megkeresésükre mindössze egy általános választ küldtek, miszerint a minisztérium és annak külképviseleti hálózata „igény esetén” támogatást nyújt a külföldi partnerek szakterületre lebontott felkutatásában, a kétoldalú kapcsolatok megteremtésében.

Az Index felidézi a CÖF-CÖKA 2016. novemberi közleményét, melyben megemlítik, hogy ők, a Gazeta Polska klubok és a 2011-ben alapított CET (a határon túli magyar ernyőszervezetek) vezetősége aláírtak egy kezdeményezést, melynek célja az EU-tagállamok nemzeti értelmű polgári közösségeinek összefogása, a közjó képviselete, a kontinens védelme és fejlődése érdekében. Az akkor létrehozott Európai Civil Együttműködési Tanács nevű szerveződés az, amihez május közepéig az EU-s tagállamokban működő magyar nagykövetségeknek helyi partnereket kell szerezniük – írja az Index.

A lap több, korábban az Orbán-kormányok alatt fontos poszton szolgáló diplomatát is megkérdezett az esetről, szerintük „abszurd” és „agyrém”, hogy diplomaták azzal töltsék munkaidejüket, hogy állami erőforrások felhasználásával ők végezzék el a CÖF helyett annak külföldi hálózatépítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.