Izlandot is védi majd a magyar légierő

A Baltikum és Szlovénia után a szigetországban is szerepet kaphatnak a magyar Gripenek.

MN
2017. 04. 03. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izlandi vezetés üdvözli, hogy a NATO Smart Defence programjának keretében – a jelenlegi szlovén, majd a balti országok légtérvédelmének támogatását követően – 2020 után Magyarország készen áll arra, hogy részt vegyen Izland légterének védelmében is – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter még pénteken, azt követően beszélt erről az MTI tudósítása szerint, hogy Brüsszelben tárgyalt izlandi kollégájával. Gudlaugur Thór Thórdarsonnal folytatott kétoldalú megbeszélésen a geotermikus energiaforrások – és a termálvizekből származó gazdasági lehetőségek maximális – kihasználhatóságát segítő munkacsoport felállításáról is megegyeztek.

Magyarország a NATO tagjaként rotációs rendszerben vesz részt más államok légtérvédelmében, ez a Baltikum esetében a feszült orosz viszony miatt külön jelentőséget kapott. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.