Juhász Péter szerint 100 milliárddal nőtt Orbán valós vagyona

Az Együtt elnöke szerint a kormányfő még Csányi Sándort is lekörözi a leggazdagabbak listáján.

MN
2017. 04. 29. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

303 milliárd forintos láthatatlan vagyonával idén is Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, mondta el szombati sajtótájékoztatóján Juhász Péter, az Együtt elnöke. Ez az összeg még a legszigorúbban becsülve is meghaladja Csányi Sándor 260 milliárd forintos vagyonát. Az Együtt elnöke felszólítja Orbán Viktort, hogy számoljon el a nyilvánosság előtt valós vagyonával.

Juhász Péter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nyilvánvalóan a miniszterelnök Magyarország leggazdagabb embere, hiszen az Együtt tavaly elvégzett számításaiból kiderült, hogy Orbán Viktor valódi vagyona 205 milliárd forint volt. Ezt a számítást idén is elvégezte a párt, és arra derült fény, hogy a miniszterelnök valódi, legszűkebb érdekköre által kezelt vagyona 303 milliárd forintra nőtt. Ám ez a szám még nem tartalmazza a Tiborcz-család milliárdos vagyonát, vejének közpénzekből való milliárdos gazdagodását. Orbán Viktor nyolc legközelebbi strómanja Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Szijj László, Garancsi István, Szemerey Tamás, Lakatos Benjámin, Orbán Győző és Sánta János. Ez a 303 milliárd forintos becsült vagyon tehát nem tartalmazza sem a Tiborcz-családnál kezelt milliárdokat, sem a korábban a Simicska-érdekkör által ellopott milliárdokat és Orbán Viktor közelébe került milliárdokat.

Az Együtt elnöke szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor hatalomgyakorlása nem szól másról, csak a saját gazdagodásáról. Felháborító módon egy év alatt a teljes magyar felsőoktatásra szánt összeg kétharmadával gyarapította vagyonát a miniszterelnök.

Juhász Péter hangsúlyozta, hogy bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni, Orbán Viktor pedig ezt teszi. Az Együtt kormányváltás után el fogja számoltatni a miniszterelnököt, annak oligarcháit és strómanjait. A lopott vagyonokat pedig egy jóvátételi adóval visszavesszük az állam kezébe, hogy utána kárpótlást lehessen fizetni a Fidesz kárvallottjainak.

Az Együtt elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy számoljon el a nyilvánosság előtt vagyonával és azzal, hogyan lehet, hogy az adóbevallásában nem a valóság szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.